Interview met Mr. Emerce Recruitment: Bas Westland

Interview met Mr. Emerce Recruitment: Bas Westland

Emerce Recruitment - Rethink the Future of Recruitment!

Als groot liefhebber van recruitment events is het natuurlijk een grote eer als je de kans krijg om Mr. Emerce Recruitment zelf te interviewen. Terwijl Bas met zijn voeten in de Veluwse klei stond, nam hij de tijd om een aantal vragen over Emerce Recruitment te beantwoorden. Hoe tof is dat? 

De kracht van Emerce Recruitment

Alles valt of staat met krachtige sprekers, mensen die het verschil maken, binnen en buiten het vakgebied met een maatschappelijke twist. Bas geeft aan dat ze met Emerce verder kijken dan alleen recruitment gerelateerde onderwerpen. Natuurlijk vind je bij Emerce ook toffe casussen en nieuwe tools, maar er is meer. De scope verbreden door sprekers aan het publiek te introduceren die het vakgebied naar een hoger niveau kunnen tillen. Recruiters uitdagen en buiten de gebaande paden te leiden naar nieuwe inzichten en inspiratie, dat is waar Emerce Recruitment om draait.

The element of surprise

Een reden om Emerce te bezoeken zou kunnen zijn om zelf te kunnen zien in welke kekke outfit Bas op het podium de bezoekers jaarlijks weet te verrassen. Wie de opening key note dit jaar wordt, wilde hij niet kwijt (moet wel een verrassing blijven gonsde door de Veluwse bossen). Hij realiseert zich dat hij zich elk jaar weer schier onmogelijk maakt, maar een rondje hardlopen door de Amsterdamse binnenstad zorgt ervoor dat ook dit jaar weer alles op zijn plaats viel. Wij citeren: Het wordt een goeie actie waar je blij van wordt. Meer kon Bas er niet over zeggen.

Maar Bas gaat traditioneel niet alleen het publiek verrassen, ook de winnaars van de Meest Invloedrijke Recruiter awards komen aan de beurt. Vorig jaar liepen de winnaars met speciale sjerpen om de recruitment community in Oekraïne een hart onder de riem te steken. Wij zijn benieuwd waar ze dit jaar mee verrast worden.

Programmering is key

Elk jaar is het hard werken om een aansprekende en toffe programmering rond te krijgen. Iedereen heeft drukke agenda’s en te weinig tijd. Bas geeft aan dat hij soms maanden bezig om een spreker toch te overtuigen om te komen. Dan helpt het natuurlijk dat je event een goede reputatie heeft, maar ook dat je naast aansprekende sponsors ook een team achter je hebt staan dat er alles aan kan doen om ervoor te zorgen dat je elk jaar als eerste op de hoogte bent van die toffe projecten, die ons vakgebied rijk zijn. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Want zonder hun had ik dit nooit kunnen doen.

We maken het ons ook lastig, dat weten we. Maar los van het publiek willen we ook ons zelf uitdagen door andere perspectieven mee te geven. Bijvoorbeeld in de vorm van paneldiscussies. Vorig jaar was het thema van de paneldiscussie AI in recruitment. Toen leek het nog ver weg maar kijk waar we nu staan, ken jij een recruiter die het er niet over heeft? Als de ontwikkeling die dit jaar in de paneldiscussie centraal staat net zo hard gaat, dan gaat er veel veranderen in organisaties en gaan de traditionele dienstverbanden op de schop.

Tijdens de paneldiscussie staat de toekomst van werk centraal. Als je kijkt naar de toekomst van werk, moet je ook kijken naar de toekomst van organisaties. Daarom hebben we een panel van directieleden en ondernemers van bedrijven die het “anders” doen. Waarom en hoe doen zij recruitment?

Verbreed je blik en laat je verrassen!

Bedankt Bas!

Speciaal voor de lezers van Enrol.nl heeft Bas nog een kado! Met deze link krijg jij 10% korting! Hoe tof is dat? 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.