Balans opmaken

Balans opmaken

Balans opmaken

De eerste helft van het jaar 2023 is weer voorbij gevlogen. De meeste van ons maken zich op voor een welverdiende vakantie, misschien lees je dit artikel wel liggend op een strandbed met de kalmerende geluiden van golven in de branding op de achtergrond en een glas sangria in je hand. Of, je leest dit terwijl je met de auto achteraan in de file staat onderweg naar je kampeerplaats. Anyhow.. rond deze tijd van het jaar is het tijd voor ontspanning en reflectie. Wat heb jij gedaan de afgelopen maanden, waar werd je gelukkig van, wat gaf je energie en wat vond je vermoeiend, irritant of nog erger bloedirritant?

Het is ook een periode waarin je al voorzichtig richting de toekomst gaat kijken. Wat wil ik de rest van het jaar nog bereiken? Hoe ga ik dat doen? Waar wil ik mij op focussen?

Het hebben van een strategisch recruitment plan is voor mij een must. Voor iedere recruiter, voor ieder recruitment team, voor ieder bedrijf. Want zonder plan blijft een doel een wens.
Een goed strategisch plan heeft doelen die meetbaar zijn en richting geven. Als het goed is blijf je regelmatig terug gaan naar dit plan om te beoordelen of je nog steeds met de juiste dingen bezig bent.

Dus nu is het uitgelezen moment om nogmaals naar jouw routekaart/kapstok/plan te kijken.
Hoe sta je ervoor met je wervingsplannnen? Wat is de doorlooptijd van je vacatures? Werf je de juiste profielen en competenties? Maar kijk ook eens naar de toffe ideeën die je aan het begin van het jaar had op het gebied van arbeidsmarkt communicatie en recruitment marketing. Heb je al jouw ideeën tot leven weten te brengen? Staan er nog gave acties op je wensenlijst?

Moet je jouw plannen bijstellen of ben je in controle? Ik weet het, dit artikel benoemt nu wel heel veel vragen waar je over na moet denken maar nogmaals, de vakantie periode is hier de perfecte periode voor.

Wat als jij na de vakantie weer kan beginnen met een frisse start vol energie en gave plannen?
Neem er dan nu de tijd voor! Er is in ons recruiter-bestaan vaak weinig ruimte om even stil te staan, wij zijn degene die rennen, vliegen en accelereren. Pak tijdens de vakantie je welverdiende rust maar neem ook de ruimte om na te denken hoe jij de rest van het jaar tot een knallend succes gaat maken!

Wil jij weten hoe je zelf meer invloed kan uitoefenen op de recruitment strategie en hoe jij hierin zelf kan sturen op succes? Neem dan eens contact op met één van de recruiters van Enrol. Wij lopen zelf al wat jaartjes mee en kunnen je zeker op weg helpen! Er is geen gouden formule die overal toepasbaar is maar vaak werken vier ogen beter dan twee.

Nu is het voor mij tijd om ook te kijken naar mijn plannen en te genieten van de welverdiende rust.

Fijne vakantie en tot over een maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *