Vind je het moeilijk om je weg te vinden in de huidige wereld van recruitment?

Vind je het moeilijk om je weg te vinden in de huidige wereld van recruitment?

Voelt het alsof je vastzit en niet weet hoe je verder moet groeien?

Misschien herken je dat gevoel wel. Ik ieder geval wel, ook omdat ik door diezelfde vicieuze cirkel ben gegaan. Maar weet je? Ik heb de rust en structuur gevonden die ik zocht, en nu wil ik jou helpen om hetzelfde te bereiken.

Als strategisch recruitment adviseur heb ik mijn weg gevonden in deze dynamische en soms chaotische recruitment wereld.

En geloof me, het was geen gemakkelijke reis.

Ik moest in mezelf blijven geloven en mezelf blijven uitdagen. Maar na 15 jaar van werken in het vak waar ik zoveel passie voor heb, mijn kennis en ervaringen heb vergroot en door altijd de laatste trends en ontwikkelingen te volgen, kan ik zeggen dat ik er ben gekomen.

Ik heb altijd gezocht naar manieren om mezelf te onderscheiden en te groeien als recruiter. Ik heb trainingen gevolgd, een coach ingeschakeld en mezelf geleidelijk aan ontwikkeld tot een expert in het vak en als ondernemer. Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is te vertrouwen op mijn eigen kracht als ondernemende recruiter.

Langzaam maar zeker overwon ik mijn twijfels en angsten. Ik begon mezelf te zien als een expert, en vertrouwde op mijn eigen oordeel. Ik nam beslissingen die niet alleen mij, maar ook mijn klanten hielpen om zich voor te bereiden op de toekomstige arbeidsmarkt.

Door mijn zelfvertrouwen te vergroten, groeide ik uit tot strategisch recruitment adviseur.

En nu ga ik voor Enrol een aantal blogs schrijven om jou uit te dagen hetzelfde te doen.

Want geloof me, als jij twijfelt of je het kunt maken als (zelfstandig) recruiter, ben je niet de enige!

Blijf leren, blijf groeien en bovenal – blijf geloven in jezelf!

Wil jij ook onvergelijkbaar zijn tussen alle ‘doorsnee’ recruiters?

∼ Verrassing: Jij bent al uniek!
Ik snap dat het moeilijk is om van jezelf te zeggen wat jou juist zo uniek maakt. Vraag daarom aan vrienden, collega’s of mensen waarmee je hebt samengewerkt wat jouw goud is. Waarom zijn ze graag samen of werken ze juist zo graag met jou?

∼ Welke kennis en ervaring heb je al? Waar krijg je nu echt energie van? En waar zakt de moed van in je schoenen?

∼ Daag jezelf uit dingen te doen die al heel lang op je verlanglijst(je) staan en ga het doen!
Spreek die ene vervelende stakeholder aan op zijn gedrag en geef hem terug dat wat hij verwacht echt niet meer kan in deze arbeidsmarkt. Geef aan dat je niet meer bereikbaar bent in de avonden en weekenden. Dit is tijd voor sport, vrienden, familie of je gezin. Of maak tijd voor dat plan of die ene gave vacaturetekst, zodat je werving beter gaat lopen.

Want: “Als iets je niet uitdaagt, verandert het je niet!”