Haal het Maximale Uit Je LinkedIn Content: 21 Tips voor Recruiters

Haal het Maximale Uit Je LinkedIn Content: 21 Tips voor Recruiters

Haal het Maximale Uit Je LinkedIn Content: 21 Tips voor Recruiters:

LinkedIn is tegenwoordig (bijna) onmisbaar voor recruiters om talent te vinden, relaties op te bouwen en geweldige carrièrekansen te ontdekken. Als recruiter is het echter belangrijk om je LinkedIn-content te optimaliseren om de maximale resultaten te behalen. Daarom delen we in deze blog 21 waardevolle tips, speciaal voor recruiters, zodat jij jouw LinkedIn-content naar een hoger niveau kunt tillen en je recruitmentinspanningen kunt versterken.

LinkedIn is niet zomaar een zakelijk sociaal netwerk. Het is een krachtig platform dat recruiters helpt om hun doelen te bereiken en de juiste kandidaten aan te trekken. Door deze tips toe te passen, kun je jouw LinkedIn-content verbeteren en effectiever in contact komen met potentiële kandidaten.

 1. Maak het persoonlijk: Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Deel daarom persoonlijke verhalen, inclusief selfies, om jezelf als recruiter te laten zien en een connectie op te bouwen met potentiële kandidaten.
 2. Plaats regelmatig, maar met mate: Consistentie is belangrijk op LinkedIn, maar overdrijf niet. Plaats regelmatig berichten om top-of-mind te blijven bij je connecties, maar vermijd overmatig posten, omdat dit je bereik per bericht kan verminderen.
 3. Koester je eigen bericht voor betere resultaten: Wees actief en reageer binnen de eerste 12 uur op alle opmerkingen op je berichten. Het tonen van betrokkenheid en interactie tussen recruiters en potentiële kandidaten wordt gewaardeerd door het algoritme van LinkedIn.
 4. Houd de ideale berichtlengte aan: Richt je op berichten tussen de 1.200 en 1.600 tekens (ongeveer 15-20 regels). Deze lengte houdt je lezers betrokken en zorgt ervoor dat ze je bericht volledig lezen.
 5. Blijf betrokken en relevant: Plaats minimaal 2-3 keer per week relevante content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Hierdoor vergroot je de kans dat potentiële kandidaten jouw berichten zien en erop reageren.
 6. Maak gebruik van de Creator Mode: Schakel de Creator Mode in op LinkedIn om je volgers en bereik te vergroten. Dit stelt recruiters in staat om zichzelf te profileren als thought leaders en waardevolle content te delen.
 7. LinkedIn-nieuwsbrieven: Misschien heb je er geen nodig. Bereik en betrokkenheid zijn afgenomen. Misschien is het beter om je content te presenteren in een slide deck, video of tekstbericht, omdat deze formats meer direct bereik genereren? Of doe gewoon beide!
 8. Experimenteer met verschillende formats: Probeer verschillende formats zoals slide decks, video’s, polls en artikelen om je berichten diverser en aantrekkelijker te maken. Het algoritme van LinkedIn waardeert diversiteit en beloont content die aansluit bij de voorkeuren van het publiek. Favorieten posts van het algoritme: slide decks (PDF), video’s, enquêtes en berichten met meerdere afbeeldingen.  Je krijgt minder bereik door deze posts: berichten met externe links, gelegenheid vieren en artikelen.
 9. Creëer de perfecte post: 1: Trek de aandacht van je publiek door triggers te gebruiken in de eerste 3 regels van je bericht. 2: Voeg elementen toe die het scrollen stoppen, zoals aantrekkelijke visuals. 3: Gebruik minimaal 8 regels tekst. 4: Gebruik ook relevante hashtags (3-5) om je bereik te vergroten en potentiële kandidaten te bereiken. 5: Tag mensen en bedrijven. 6: Bedenk een goede call to action.
 10. Profiteer van de kracht van slide decks: Slide decks hebben vaak een hoog bereik op LinkedIn. Maak informatieve en boeiende slide decks om je recruitmentboodschap over te brengen en potentiële kandidaten aan te trekken. Maak gebruik van 5-9 slides in een slide deck, met niet meer dan 30 woorden per slide. Voeg aantrekkelijke visuals toe, inclusief selfies, om je bericht visueel aantrekkelijk te maken voor potentiële kandidaten.
 11. Verbeter de resultaten van je videocontent: Video’s hebben de kracht om de betrokkenheid van kijkers te vergroten. Zorg ervoor dat je video’s kort en krachtig zijn, tussen de 20 en 60 seconden, in een vierkant formaat en voorzien van ondertiteling. Upload je video’s rechtstreeks naar LinkedIn voor betere resultaten.
 12. Controleer je Social Selling Index (SSI): De Social Selling Index is een maatstaf voor je effectiviteit als recruiter op LinkedIn. Een hogere SSI-score kan leiden tot een groter bereik en meer kansen om talent aan te trekken. Controleer regelmatig je SSI-score via https://www.linkedin.com/sales/ssi.
 13. Gebruik hashtags strategisch: Gebruik tussen de 3 en 5 hashtags per bericht om je bereik te vergroten. Kies relevante hashtags die aansluiten bij de branche en interesses van potentiële kandidaten.
 14. Vermijd negatieve betrokkenheid bij je berichten: Mensen die je ontvolgen of connectie verwijderen, niet langer vermeld willen worden in je bericht, of je inhoud rapporteren, zullen het bereik van je bericht beperken.
 15. De eerste actie telt: Je eerste actie op een bericht is bepalend. Geef je eerst een like en dan pas een comment? Dan heeft je comment niet het positieve effect dat het normaal gesproken heeft! Wellicht doe je er dus goed aan om eerst te reageren en dan pas een bericht te liken!
 16. De eerste 90 minuten maken het verschil: LinkedIn analyseert alle berichten en deelt ze met je frequente lezers en hoog betrokken volgers. Zorg ervoor dat je deze groep binnen de eerste 90 minuten na het plaatsen van je bericht betrekt om je bereik te vergroten.
 17. Wees voorzichtig met bewerken of reageren: Vermijd het bewerken van berichten en het reageren op je eigen bericht in de eerste 10 minuten na publicatie. Dit kan een negatieve invloed hebben op je bereik.
 18. Gebruik externe links strategisch: Als je verkeer naar je website wilt leiden, plaats dan de link in de opmerkingen na 10 minuten of bewerk je bericht en voeg de link toe. Wees creatief en maak gebruik van de 6 ingrediënten voor een perfecte post om externe links effectief in te zetten.
 19. Wees consistent: Consistentie is essentieel op LinkedIn. Zorg ervoor dat je regelmatig berichten plaatst om je zichtbaarheid te vergroten en een band op te bouwen met potentiële kandidaten. Als je echter een pauze neemt van 4 weken, kan dit leiden tot een vermindering van het bereik (-35%) op je volgende 4-5 berichten.
 20. Tag verstandig: Tag alleen relevante personen en bedrijven in je berichten. Overmatig taggen kan als spam worden beschouwd en kan een negatieve invloed hebben op je bereik. Het is beter om mensen in de opmerkingen te taggen wanneer dat passend is.
 21. Ontvang waardevolle LinkedIn-algoritmetips: Wil je meer inzicht in het LinkedIn-algoritme en hoe je het kunt gebruiken om je recruitmentinspanningen te optimaliseren? Volg Richard van der Blom, een absoluut LinkedIn guru met enorm veel tips en trucks!

Bovenstaande tips komen uit een van zijn posts, het originele bericht vind je hier.