De drie redenen waarom de ‘’Bureau Recruiter’’ een ode verdient.

De drie redenen waarom de ‘’Bureau Recruiter’’ een ode verdient.

De drie redenen waarom de ‘’Bureau Recruiter’’ een ode verdient!

In de wereld van recruitment is er een eeuwige strijd tussen twee kampen (ok, niet echt maar voor dit verhaal klinkt het wel beter) De bureau recruiter versus de corporate recruiter. Vaak delft de bureau recruiter het onderspit tussen deze twee kemphanen. Naar mijn mening niet altijd terecht en daarom vandaag mijn ode aan de bureau recruiter.

De bureau recruiter is zowel specialist als generalist in hun vakgebied, vaak hebben ze jarenlange ervaring en een schat aan kennis opgebouwd over verschillende sectoren en functiegebieden. Ze zijn
een echte duizendpoot en kameleon, want niet alleen beheersen zij het gehele recruitment proces van
A tot Z tot in de puntjes van hun vingers maar ze weten zich ook feilloos aan te passen naar
verschillende opdrachtgevers (werkgevers) en de daarbij behorende employer branding, culturele fit en
competenties.

De redenen:

1. Uitgebreid netwerk
Een van de belangrijkste redenen dat de bureau recruiter door mij zeer geliefd is, is het uitgebreide
netwerk. De bureau recruiter leeft voor zijn netwerk, ze onderhouden contact met actieve en passieve kandidaten en zijn daardoor snel in staat om te schakelen. Voor de bureau recruiter betekend een groot
netwerk en ‘’goed gevuld’’ kandidaten bestand dan ook ‘’brood op de plank’’. Hierdoor staan zij continu in contact met potentiële kandidaten en zijn ze in staat om snel de juiste match te vinden.

2. Snelheid en flexibiliteit
Het zit in het DNA van de bureau recruiter, snelheid en flexibiliteit. Zij weten als geen ander dat tijd een kostbaar goed is in de recruitmentwereld en kijken daarbij altijd naar mogelijkheden om processen efficiënter te maken. De bureau recruiter heeft niets te maken met starre procedures of langdurige besluitvormingsprocessen, zij weten dat de kandidaat de handel drijft en dat zij daarmee de ruimte hebben om kandidaten snel door het proces heen te begeleiden, wil bedrijf A nog 5 keer vergaderen? Dan door naar bedrijf B. De bureau recruiter kan snel inspelen op veranderende behoeftes en daardoor ook sneller urgente vacatures invullen.

3. Pipi Langkous
‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’ Ja, dat is vaak een onderdeel van de
bureau recruiter mentaliteit. Lukt het niet linksom? Dan gaan zij rechtsom. De bureau recruiter wordt niet geremd door interne bedrijfspolitiek of voorkeuren. Zij blijven doorgaan tot ze het doel hebben behaald, de succesvolle plaatsing. De bureau recruiter heeft mogelijkheid om verder te kijken dan de standaard, andere markten aan te boren of met innovatieve oplossingen te komen.

Samen zijn we beter.

Er is geen ‘’betere’’ recruiter te kiezen tussen de vergelijking bureau vs. Corporate. Beide hebben hun eigen uitdagingen en voorkeuren. Publiekelijk wordt vaak de bureau recruiter aan de digitale schandpaal genageld omdat deze vanuit andere belangen het werk uitvoert maar naar mijn mening geeft dat juist meer reden om te kijken wat we van elkaar kunnen leren. Welke waarde voegen zij toe aan het proces waar corporate recruiters van kunnen leren en visa versa?

Meld je aan voor de enrol nieuwsbrief