Remote werken is hotter dan ooit, of toch niet…?

Remote werken is hotter dan ooit, of toch niet…?

Remote werken is hotter dan ooit, of toch niet...?

Dagelijks krijgen wij als (remote) recruiters verzoeken of we nog remote banen of remote (interim) opdrachten weten. Er komen ook steeds meer platforms en initiatieven voor remote banen. Hoe komt het toch dat remote werken hotter dan ooit is en waarom zien we ook steeds meer ‘anti’ geluiden over remote werken?

Alhoewel het lijkt alsof iedereen remote wil werken, ziet en hoort Kim Werensteijn, remote recruiter en trainer vanuit Spanje, steeds meer tegengeluiden over remote werken. Zo komen er steeds meer social media post online dat remote werken echt niet zo fijn is.

Met je laptop in de zon, halfzittend met je voeten in de zee vanaf het strand op een gammel strandstoeltje lijkt toch niet zo comfortabel. Toch grappig dat dit het ‘beeld’ is van remote werken. Misschien, ten tijde dat remote werken vanuit het buitenland net ‘hip’ was, hebben we als remote professionals zelfs wel bijgedragen aan dit beeld.

Kim geeft aan dat zij ook met enige regelmaat foto’s heeft gedeeld op social media, werkend vanuit de Spaanse zon. En inderdaad erkent zij dat de zon op je laptop en werken niet te doen is. ‘En al helemaal niet met temperaturen boven de 35 graden terwijl het zweet met straaltjes langs je hoofd druipt’, aldus Kim.

Werkgevers lijken in 2023 ook meer en meer te vragen om weer naar kantoor te komen. Verder ziet zij ook veel tegengas komen van mensen zelf die in loondienst op kantoor werken. Zo geven zij aan helemaal niet remote te willen werken, want ze missen het ‘koffiepraatje’ op kantoor. Ze delen juist graag met elkaar hoe het weekend was, waar ze naartoe zijn geweest en wat ze hebben meegemaakt.

Kim: ‘Ik krijg ook heel vaak de vraag of ik geen collega’s mis met remote werken. Ik mis het echt niet om eerlijk te zijn., Ik spreek wekelijks met klanten, recruitmentcollega’s en ben aangesloten bij een leuk recruiters netwerk dus kan ik altijd mensen opzoeken om gezellig bij te kletsen over het recruitmentvak, remote werken of gewoon vanuit mijn interesse om te weten hoe hun weekend was’.

Hoe komt het toch dat mensen ofwel helemaal PRO ofwel bijna ANTI remote werken zijn? Wij zijn benieuwd naar jouw mening, deel het hieronder in deze post.

Één gedachte over “Remote werken is hotter dan ooit, of toch niet…?

  1. Ik vind remote werken juist heerlijk. Ik voel mij meer op mijn gemak en bespaar tijd. Ik denk dat dit ook voortkomt uit het feit dat ik een jong gezin heb, waardoor het juist fijn is om even alleen thuis te zijn. Daarnaast geeft het idee van vrijheid en flexibiliteit mij een enorme boost.

    Aan de andere kant, ik werk ook regelmatig remote vanuit Spanje, maar moet zeggen dat ik juist weinig interessante Nederlandse (hogere functies) remote voorbij zie komen. Naar mijn idee zijn er alleen klantenservice jobs volledig remote beschikbaar vanuit Spanje en vraagt men vanuit Nederland vaak om hybride met alsnog 1 of 2 dagen per week op kantoor te zijn.

    Een goede optie naar mijn idee zou wellicht zijn 1 keer per maand, of om de maand bijeenkomen voor remote werkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Één gedachte over “Remote werken is hotter dan ooit, of toch niet…?

  1. Ik vind remote werken juist heerlijk. Ik voel mij meer op mijn gemak en bespaar tijd. Ik denk dat dit ook voortkomt uit het feit dat ik een jong gezin heb, waardoor het juist fijn is om even alleen thuis te zijn. Daarnaast geeft het idee van vrijheid en flexibiliteit mij een enorme boost.

    Aan de andere kant, ik werk ook regelmatig remote vanuit Spanje, maar moet zeggen dat ik juist weinig interessante Nederlandse (hogere functies) remote voorbij zie komen. Naar mijn idee zijn er alleen klantenservice jobs volledig remote beschikbaar vanuit Spanje en vraagt men vanuit Nederland vaak om hybride met alsnog 1 of 2 dagen per week op kantoor te zijn.

    Een goede optie naar mijn idee zou wellicht zijn 1 keer per maand, of om de maand bijeenkomen voor remote werkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *