Een dag uit het leven van een (remote) recruiter….

Een dag uit het leven van een (remote) recruiter….

Een dag uit het leven van een (remote) recruiter….

Stel je eens voor dat je een recruiter bent die werkt vanuit een gezellige thuis (remote) kantoor. Het eerste wat je doet is een slok nemen van je verse koffie en je computer openen om de laatste vacatures te bekijken. Je scrollt door de lijst en bepaalt welke vacatures prioriteit hebben voor die dag.

Je opent vervolgens je favoriete online database om op zoek te gaan naar potentiële kandidaten. Terwijl je door de lijst bladert, komt er een glimlach op je gezicht wanneer je een perfecte match vindt voor een van de vacatures. Je klikt op het profiel en bekijkt het cv van de kandidaat. Je bent onder de indruk van zijn ervaring en vaardigheden en besluit om contact met hem op te nemen.

Je stuurt een vriendelijke INmail en vraagt of hij geïnteresseerd is in de vacature. Na een paar uur krijg je een positieve reactie terug. De kandidaat lijkt oprecht geïnteresseerd te zijn en wil graag meer weten over de functie. Je maakt een afspraak voor een videogesprek later die dag.

Tijdens het videogesprek leer je de kandidaat beter kennen en ontdek je meer over zijn vaardigheden en ervaring. Je bent onder de indruk van zijn professionele houding en communicatieve vaardigheden. Na het gesprek ben je ervan overtuigd dat hij perfect zou zijn voor de vacature.

Je besluit om hem voor te stellen aan je klant. Hij is onder de indruk en wil graag een gesprek met hem voeren.

Uiteindelijk krijg je het goede nieuws dat de kandidaat is aangenomen. Je voelt een gevoel van voldoening, wetende dat je een rol hebt gespeeld in het vinden van de perfecte kandidaat voor de vacature.

En nu de realiteit….

Wauw, was dit maar een dag uit het echte leven van een recruiter. Zo makkelijk, zo snel. Het ideale plaatje.

De realiteit is anders, dat weten we allemaal.

Deze tekst is dan ook letterlijk overgenomen van ChatGPT toen ik hem de vraag stelde een tekst te schrijven om een blog te schrijven over remote werken. Wel de tweede versie, want daarna stelde ik hem de vraag om de initiële tekst ´beeldender´ te schrijven.

Wat je als recruiter wel kunt leren van deze tekst, is dat je ChatGPT een start kunt laten maken met een beeldende vacature tekst. Je geeft het profiel in, of een oude vacaturetekst en vraagt hem de vacaturetekst nu beeldender te schrijven. Krijg je het ideaal? Nee. Maar wel een mooie basis om vanuit daar zelf verder te werken.

P.S. De volgende keer lees je van mij de blog over remote werken. En ja, die heb ik zelf geschreven. Want ik gebruik ChatGPT nu vooral nog om inspiratie op te doen als ik even niet uit mijn woorden kom. Of een alledaags voorbeeld nodig heb.

Meld je aan voor de enrol nieuwsbrief